"A 13,4 milliárdot az első negyedévre kértük"

Csak március végéig van biztonságban a GM?

A General Motors vezérigazgatója úgy nyilatkozott: márciusig biztosítja a cég túlélését az amerikai kormány által kiutalt 13,4 milliárd dolláros kölcsön, de a későbbiekben újabb hitelre lehet szükség.

2009.01.13 18:40Világgazdaság Online

Rick Wagoner a detroiti autószalonon közölte, hogy a GM továbbra is szeretné eladni a Saabot. Az elmúlt napokban napvilágot láttak olyan híradások, melyek szerint az autógyártó óriás vezetői úgy vélik: az állami költséggel a cég még a legnehezebb körülmények közötti is túléli majd a 2009-es évet. Rick Wagoner azonban részben cáfolta ezt legfrissebb nyilatkozatában – jelenti a Reuters.

A vezérigazgató úgy fogalmazott: "A 13,4 milliárd dollár összhangban van az első negyedévre vonatkozó kéréseikkel, amelyeket a lefelé tartó piac igényeihez szabtak". Hozzátette: az időszak végén bizonyára felülvizsgálják a terveiket – utalva ezzel arra, hogy a GM a jövőben kérhet újabb hiteleket az amerikai államtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.