Beljebb vannak...

A Delphi zsugorítja veszteségét

A világ egyik vezető járműipari beszállítója, a Magyarországon is több érdekeltséggel bíró amerikai Delphi vállalat a hét végén közölte, hogy második negyedévi vesztesége 551 millió dollár lett.

2008.08.11 12:00MTI

Bármilyen furcsa is kijelenteni, de ez kedvező fejlemény a csődvédelem alatt álló cég üzletmenetében: egy évvel korábban a veszteség 821 millió dollár volt.

A cég áramvonalasítás 2006. óta több ezer - köztük több száz magyarországi - dolgozó leépítésével is járt, a Delphit elsősorban fő megrendelője, a General Motors tartja fenn növekvő, eddig már 950 millió dollárt elért kölcsöneivel, miután első sorban a veszteséges és nagy leépítéseket végrehajtó nagy amerikai autógyártó a "felelős" a beszállító pénzügyi gondjaiért.

A Delphi azt is közölte, hogy az idei évben árbevétele jóval kisebb lesz a tavalyi 22,3 milliárd dollárnál, tekintettel a General Motors üzleti nehézségeire. A második negyedév bevétele 5,2 milliárd dollár lett az egy évvel korábbi 6 milliárd után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.