Környezetkímélő abroncsgyártás

Napelemmel termel a Michelin olaszországi gyára

Európa legnagyobb tető napelem együttesét helyezi üzembe a Michelin Olaszországban, a cuneoi gyárban. Több mint 147 000 négyzetméter napelemet állítanak fel az olaszországi Piedmont régióban lévő gyárban.

2009.02.05 18:50ma.hu

A közel 10 millió kWh éves termelési kapacitásával a panelek 2000 lakos számára fogják biztosítani az áramot. Ezzel éves szinten 1200 metrikus tonnával csökken a légkörbe kibocsátott széndioxid mennyisége. A cuneoi gyár naponta 1000 metrikus tonna félkész terméket és 300 metrikus tonna abroncsot és abroncstömlőt termel. A napelemes erőmű a tervek szerint 2010 elején kezd el működni.

A Frey Nouvelles Energies nevű cég fogja felépíteni és üzemeltetni, e cég fő tevékenysége a megújuló energiaforrásokból történő elektromos energia előállítása. A környezetről való gondoskodás egyike a Michelin alapvető értékeinek és nélkülözhetetlen eleme a Michelin Teljesítmény és Felelősség Chartájának, amely a Csoport fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségének alapja. A széndioxid kibocsátás csökkentése egyike a hat fő irányvonalnak, amelyet a Michelin ezen a területen követ, annak érdekében, hogy csökkentse tevékenységének ökológiai lábnyomát.

A Csoport megújuló energiával kapcsolatos politikájának eredményeként több projekt is megvalósult. Németországban már négy gyár tetejére szereltek fel napelemeket és a skóciai Dundee gyárban két szélturbina működik. Franciaországban Bassensben a gyár energiaszükségletének 20%-át ipari hulladék égetéséből fedezik, melyet két közeli szemétégetőben végeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.