A Tokiói Autószalon koronaékszere

Egy tuningolt RX-8 vitte a pálmát Tokióban

A legutóbbi Tokiói Autószalonon a Mazda tizenhárom autót állított ki, melyek koronaékszere a Mazda RX-8 Circuit Trial nevű gyárilag tuningolt kivitele volt.

2009.01.30 18:45ma.hu

A Tokiói Autószalon büszkén hirdeti magáról, hogy a világ legnagyobb autóshowja. A rendezvényen nem kevesebb, mint háromszáz különböző cég, mintegy hatszáz különböző autótípusát állítják ki.

Ahogyan az autó neve is felételezi, ez a kiadás az egyébként is gyors Mazda RX-8 pályaverseny kivitele. Külön figyelemreméltó, hogy a gyár Mazdaspeed nevű tuning részlege által megalkotott extra alkatrészek bármelyik II. generációs Mazda Rx-8-ra felszerelhetőek. Kérdés, hogy ezekben a formájukban elérhetőek lesznek-e a látványos kiegészítő felszerelések a nagyközönség számára a jövőben?

Az autó leginkább figyelemfelkeltő módosítása az egyedi légterelő szett, amely egyik részről még agresszívabbá teszi az RX-8 megjelenését, másrészről pedig fokozza a stabilitást nagy sebességű haladás esetén. A Mazdaspeed az RX-8 legendásan jó kezelhetőségét is tovább javította. Ehhez módosították a fékeket, a felfüggesztést, és a Yokohama legújabb Advan AD08 abroncsát szerelték a hatalmas könnyűfém felnikre.

Bár az autó "talajfogása" a pályán elérhető jobb időeredmény érdekében változott, a Mazdaspeed szerint utcai közlekedésben is jól használható a tuningolt RX-8, arról nem is beszélve, hogy korzózáshoz milyen jól mutat a felékszerezett "wankeles" sportautó.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.