Két új VW gyártása indulhat Pozsonyban

A Volkswagen 300 millió eurós beruházást tervez Szlovákiában

Mintegy 300 millió eurós beruházást tervez a német Volkswagen autógyár Szlovákiában, ahol két új személygépkocsi gyártása indulna be - jelentette hétfőn a TA3. A közlést később a szlovák gazdasági minisztérium megerősítette.

2008.12.17 08:15MTI

A TA3 hírtelevízió úgy tudja, hogy az új modellek elsősorban a nőket és a diákokat célozzák meg, tehát kiskocsikról van szó. Várható, hogy a Robert Fico vezette koalíciós szlovák kormány támogatni fogja a terveket. A kabinet egyébként szerdán tűzi napirendre a szlovákiai autógyárak állami támogatásáról szóló javaslatot, s valószínű, hogy ekkor kerül szóba a Volkswagen projektje is.

A konkrét tervek még nem ismeretesek. Nem hivatalos információk szerint valószínű, hogy a két új modell gyártásának a beindítása több mint 2000 új munkahelyet teremthet Szlovákiában.

A mai válságos időkben ezt a lehetőséget a szakértők nagyon pozitívan értékelik, s ezért számolnak a kabinet támogatásával is. A Volkswagen csoport a korábbi sajtóértesülések szerint azt is mérlegelte, hogy Pozsonyban gyártanák a Volkswagen Up! névre hallgató új kiskocsi modellt is. Erről azonban egyelőre nincs végleges döntés. A Volkswagen Up! modelleket a konszern egyik németországi, illetve az egyik csehországi üzeme is szívesen gyártaná.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.