Félig üres, félig teli pohár

A VW kevesebb autót adott el, de nőhet a piaci részesedése

Akár 10 %-os visszaeséssel is számol a Volkswagen márka értékesítésénél a kizárólagos magyarországi importőr, a Porsche Hungaria. A cég márkaigazgatója szerint eközben a márka piaci részesedése még nőhet is a tavalyi 8,5 %-ról.

2008.10.30 12:00MTI

Volkswagen gépjárműből 15.500 db kelt el 2007-ben, ami nagyjából megfelelt az egy évvel korábbinak. A PH becslését arra alapozza, hogy a Golf modellcsaládnak köszönhetően erős a jelenléte a magyarországi alsó középkategóriás piaci szegmensben.

Magyarországon a teljes piacon az első kilenc hónapban az eladott autók 37,6 százaléka volt alsó-középkategóriás, ez a szegmens 2,3 százalékponttal bővült 2007-hez képest a zsugorodó piacon, és aránya várhatóan tovább nő. A szegmensben a Volkswagen részesedése 10,8 százalékos a Golfnak köszönhetően.

Ferró Imre márkaigazgató nagy reményeket fűzött a most bemutatott új, 6. generációs Golfhoz, amelyből már az idén 300-400 darabot el tudnak adni, a jövő évi terv pedig legalább 3.000 darab gépkocsi. Az előd modellből csaknem 4 millió darabot gyártott le a Volkswagen, 1974 óta pedig összesen több mint 26 millió Golfot adtak el. Magyarországon az elmúlt 18 évben eladott 180 ezer Volkswagenből mintegy 60 ezer volt Golf.

Ferró Imre elmondta: a következő hónapokban piacra kerül a Golf modell több variációja is, de a márka megjelenik az új Jettával, érkezik a VW Sirocco, majd a Polo új generációja is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.