Régen is, ma is nagy kedvenc

A VW Jetta sokat változott, de népszerűsége a régi

Féktelen dinamika, jövőbe mutató dizájn, izgalmas komfort. Szemmel látható növekedés a régi modellekhez képest. Széles motorpaletta, kiváló felszereltség. Ezek jellemzik a Jettát manapság.

2008.10.28 09:20ma.hu

A Volkswagen Jetta az „Auto Motor und Sport” által legnagyobb vetélytársával, a BMW 320i-vel végzett közvetlen összehasonlító tesztben is igencsak jó eredményt ért el. Nem csak az agilitása, a kényelmes sportfutóműve, a hajtóereje meggyőző, hanem a tágas csomagtere és a rendkívül kedvező ár-teljesítmény aránya is.

A rendkívüli dizájn és a legkülönfélébb követelmények teljesítéséhez igazított motorpaletta a legkiválóbb autók közé emeli a Jettát. A műszaki innovációkkal és a dinamikus vezetési komforttal szemben támasztott legmagasabb követelményekkel új mércét állított fel a kategóriájában.

Akármelyik oldalról is szemléljük meg, a Jetta mindig izgalmasan szép formát mutat. Sportos vonalai éppúgy ellenállhatatlan megjelenést biztosítanak számára, mint a markáns orrész a Volkswagen márkára jellemző új orrkialakítással, a sportos hűtőráccsal, valamint az oldalablakok finomvonalú krómkeretével (a Comfortline felszereltségtől). Stílusos dizájn, amerre csak néz.


A Jettának jól érzékelhetően nőtt a mérete. A 4,55 m hosszúsággal és az 1,78 m szélességgel sokkal több helyet kínál, és ennek köszönhetően olyan komforttal szolgál, amely új mércét jelent a kategóriájában. Mindez természetesen az impozáns méretű, 527 literes csomagtartóra is érvényes, ahol a hátsó ülések lehajtásával akár 1,90 m hosszú csomagok is könnyedén elférnek.

A motorpaletta az 1,6 literes, 75 kW (102 LE) teljesítményű motorral kezdődik. A 2,0 literes, 147 kW (200 LE) teljesítményű, dinamikus FSI turbómotor, amely a motorpalettát zárja, igazi sportszellemről tesz tanúbizonyságot. Igazi különlegességet jelent a 103 kW (140 LE) teljesítményű TSI motor. Ez az innovatív Twincharger technológiát hasznosítja, amely a TDI és az FSI technológia előnyös tulajdonságait ötvözi és maximális vezetési élményt garantál.

A Jetta dízelmotorjai lelkesítően nagy teljesítménnyel és óriási vonóerővel rendelkeznek. Egy 1,9 l, 77 kW (105 LE) TDI, egy 2,0 l, 103 kW (140 LE) TDI, és egy 2,0 l, 125kW (170 LE) TDI motor szerepel a választékban. Emellett még kiemelkedő a takarékos fogyasztással párosuló elegáns erőkifejtés, mindez az akár 2050 bar nyomást is lehetővé tevő, szivattyú-fúvókás közvetlen befecskendezésnek köszönhetően.


A Jetta mindenre gondol a biztonság szempontjából: a vezető- és utasoldali légzsákok a szériafelszereltség részét képezik. Az első utasülésnél lévő légzsák kikapcsolása lehetővé teszi, hogy a legkisebb utasok gyerekülésben helyet foglalhassanak a vezető mellett.

A Jetta a szériafelszereltség részeként blokkolásgátló rendszerrel (ABS) rendelkezik. Ez megakadályozza csúszós úton a kerekek blokkolását, aminek köszönhetően az autó irányítható marad. Az elektronikus stabilizálóprogram (ESP) az ellenkormányzás támogatással és komfort fékasszisztenssel a kritikus menethelyzetekben és az éles kanyarokban is a megfelelő irányban tartja a Jettát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.