Ami offroad, az offroad...

A Volkswagen Tiguan nem egy egyszerű offroad verda

A "Track & Field" Tiguan meggyőző offroad tulajdonságai: kezdve az orrköténnyel, mely akár 28°-os terepszögig alkalmas, egészen a számos praktikus funkcióval rendelkező offroad menetprogramig.

2008.09.05 09:47ma.hu

Gombnyomásra aktiválható az offroad menetprogram és vele különféle asszisztens rendszerek is: a lejtmenet-asszisztens optimális sebességet garantál lejtőn való haladáskor.

Az indulás-segítő a motorirányításba szól bele, és kíméli a kupplungot. A „felező hatású” gázpedál a fordulatszám finomabb adagolását teszi lehetővé.

Az érzékeny ABS optimális fékerőhatást biztosít laza talajon is. Még sosem volt ilyen egyszerű az offroad vezetés! A Tiguan futóműve úgy épült, hogy a legkülönfélébb talajokkal is tökéletesen megbírkózzon: az állandó 4MOTION összkerék-meghajtás a teljes erőt optimálisan osztja el az első és hátsó tengely, valamint a tengelyeken levő összes kerék között.

Az eltéréseket a rendszer másodpercek töredéke alatt felismeri és megfelelően kiegyenlíti. Kis gyorsítási nyomaték esetén automatikusan átkapcsol az üzemanyag-takarékos elsőkerék-meghajtásra. A „Sport & Style“ Tiguannak mindene megvan, ami a nagyvárosi léthez kell: sportos jelleg és elegancia.

A stílusos, krómelemekkel felszerelt orr-rész egészen 18°-os terepszögig jó, és a „Trend & Fun“ és „Sport & Style“ változatok szériafelszereltségének részét képezi.

A „Track & Field“ Tiguan ideális mindenki számára, akiknek a város jelenti a terepet: speciális offroad elejével minden nehézség nélkül leküzd akár 28°-os terepszöget is és határtalan vezetési szabadságot biztosít.

Olyan fontos részletek, mint pl. a hajtómű alsó védelme még több szabadságról és hiteles offroad formáról gondoskodnak.


A panoráma napfénytető által a belső térben különleges légkör keletkezik: a hagyományos tolótetőkhöz képest háromszor nagyobb üveg és nyitási terület az optimális napfényről és kabrióhoz hasonló térérzetről gondoskodik.

Az integrált elektromos roló optimális fény- és hő védelmet ad. Az új Tiguan egyszerűen mindenre jó. Rugalmas térkoncepciója, egyedi menettulajdonsága és példa értékű környezetvédelmi értékei miatt a hétköznapok minden kihívásának megfelel – a megszokottól jóval eltérőknek is.

A Tiguan a világon az első terepjáró, mely kizárólag feltöltéses TDI és TSI motorral lép piacra. A benzin- és dízelmotorok ezen új generációja sokkal nagyobb teljesítménnyel, kevesebb fogyasztással és alacsonyabb károsanyag-kibocsátással vesz le a lábunkról.

Az indulás fázisában a Tiguan új 110 kW / 150 lóerős TSI-vel (8,4 l/100 km, 199 g/km CO2)*, és az első négyhengeres Common-Rail rendszerű TDI fejlesztéssel érkezik a Volkswagen családba, teljesítménye 103 kW / 140 LE (7,2 l/100 km, 189g/km CO2)*.


A hosszanti irányban eltolható, és aszimmetrikusan lehajtható hátsó ülések tágas teret engednek az útközben felmerülő spontán ötleteknek, valamint akár 2,5 m hosszú csomagoknak is.

A kivehető raktérpadlóval kombinálva összesen tekintélyes 1 510 literes raktér hozható létre. Az új Tiguan mesterien elbánik a városi forgalom kihívásaival, mely intelligens technológiájának köszönhető: az opcionálisan választható „parkoló asszisztens“ például felismeri a megfelelő méretű szabad parkolóhelyeket és hátramenetben önállóan beirányítja a járművet.

A szintén opcionálisan választható hátrameneti kamera pedig megmutatja a Tiguan mögött látható területet. Így az összes látómagasság alatti területet átláthatjuk.

Az újonnan kifejlesztett „RNS 510“ érintő képernyővel működtethető és rengeteg extra funkciója van, pl. audió CD-k és DVD-k lejátszása (kép csak álló helyzetben). Az új fejlesztésű offroad navigációnak köszönhetően utazás közben 500 útpontot menthetünk le. Az eltérések automatikusan megjelennek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.