Keletről Keletre?

A Volkswagen Szlovákiából Boszniába vinne alkatrészgyártást

A Volkswagen azt tervezi, hogy Szlovákiából Boszniába telepít egy termelő egységet.

2008.08.11 12:30MTI

Bosnyák sajtójelentések szerint a VW boszniai leányvállalatának igazgatója egy sajtótájékoztatón elmondta: a VW boszniai érdekeltségénél augusztus 27-én döntenek az üzem létesítéséről.

Elmondása szerint az észak-szlovákiai Martinból telepítenék át az autóalkatrész gyártást Boszniába, a döntés a pozsonyi fő VW-üzemet nem érinti. Az új boszniai üzem 600-700 embernek adna munkát. A döntést egyelőre nem indokolták a VW-nél.

A VW csoportnak 58 százalékos részesedése van a Volkswagen Sarajevo cégben, a fennmaradó rész az ASA Holdingé, amely a VW hivatalos márkakereskedője.

A szarajevói üzem autóalkatrészeket gyárt, és kis számban VW és Skoda modelleket szerel össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.