Baleset

Itt van a videó az önvezető autós gázolásról

A nő szabad szemmel valóban észrevehetetlen volt, pont ezért kellet volna az önvezető autónak megállnia.

2018.03.22 08:51ma.hu

Nyilvánosságra került az a videó, amelyen az első önvezető autó okozta halálos gázolás látható. Tempében egy önvezető Uber ütötte el a gyalogost.

A felvételen jól látszik, hogy ki volt a hibás a KRESZ szerint, ugyanis az áldozat kivilágítatlanul haladt át kerékpárjával az úton, de mindazonáltal az érthetetlen, hogy az autó miért nem fékezett, hiszen az önvezető funkciók pont ezt a célt szolgálják. A nő ugyanis szabad szemmel észrevehetetlen volt, ami elvileg a sofőrt felmenti a felelősség alól, de az önvezető rendszernek érzékelnie kellett volna.

Tehát az még nem világos, hogy mi okozhatta a hibát, és az sem, hogy ki ellen indul eljárás.

Kommenteld ezt a cikket a ma.hu Facebook-oldalán:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.