AI

Halálos balesetet okozott az Uber önvezető autója

A baleset idején az autó önvezető üzemmódban volt, a kocsiban egy operátor is ült közben, de nem tudta megakadályozni a gázolást.

2018.03.19 18:11ma.hu

A Forbes adott róla hírt, hogy az Uber egyik önvezető autója elgázolt egy nőt Arizonában, a balesetben a nő elhunyt. Az újság azt írja, ez lehet az első olyan dokumentált baleset, melyben egy ember életét vesztette egy önvezető autó okozta balesetben.

Rendőrségi források szerint a baleset idején az autó önvezető üzemmódban volt, a kocsiban egy oparátor is ült közben, de nem tudta megakadályozni a gázolást. A nőt kórházba szállították, de nem tudták megmenteni.

Az Uber már ki is adott egy rövid közleményt, melyben biztosította együttérzéséről a családot, és kijelentette, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal az eset kivizsgálásában. Már most borítékolható, egy egész iparágat befolyásolhat, mire jutnak majd, ki volt a felelős.

Korábban írtunk róla, a biztosítási iparágnak is komoly probléma, hogyan állapítják majd meg a felelősség kérdését, ha az önvezető autók okoznak balesetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.