Baleset

105 km/h-val csapódott az önvezető módba kapcsolt Tesla a tűzoltóautóba

A tűzoltóautó épp egy baleset helyszínén látta el feladatát Kalifornia egyik autópályáján, amikor hátulról beleszáguldott a jármű.

2018.01.25 09:00ma.hu

Még hétfő reggel történt az a baleset, amely egyben az év első olyan balszerencséje, amelyet egy önvezető módba kapcsolt autó okozott. A kaliforniai tűzoltók épp egy baleset helyszínén dolgoztak az autópályán, amikor az ütközés megtörtént. Kiderült, a tűzoltóautóba hátulról egy Tesla Model S rohant bele.

A sofőr szerencsére sértetlenül szállt ki a Teslából, amit főként a motor hiánya miatti extra gyűrődőzónáknak is köszönhet. Az autója mindenesetre egyelőre használhatatlan, míg a tűzoltóautón csak kisebb sérülések keletkeztek.

A Tesla sofőrje azzal magyarázta a balesetet, hogy a kocsija önvezető módra volt állítva, emiatt egyáltalán nem figyelt az útra. A gond csak az, hogy a gyártó kezdetektől fogva figyelmezteti a járműtulajdonosokat, hogy az önvezető mód mellett is folyamatosan figyelni kell, mert még gyerekcipőben jár a technológia. Szerencsés volt a sofőr, mert így meg is halhatott volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.