A sebesség megszállottjai

Noble és Green őrült sebességi rekordokat döntöget

A sebesség iránti megszállottságtól kapott küldetés nem igényel mást, mint ügyességet, elhatározást, és hatalmas bátorságot.

2008.12.01 09:40Kapás Róbert, ma.hu

Mikor a Bloodhound SSC jövő év elején elindul a Bonneville-i sóföldek felé, hogy néhány gyakorló kört fusson a rekordok döntögetésére legalkalmasabb terepen, Richard Noble projektvezető szerint úgy 1287 km/h sebességre lesz képes. Ez minden bizonnyal a világ leggyorsabb bemelegítő köre lenne, sőt gyorsabb az aktuális szárazföldi világrekordnál.


Egyben készülőben van a legőrültebb hír is, mely szerint 2011-re Noble, karöltve a volán mögé beültetni tervezett Andy Greennel, megcélozza az óránkénti 1000 mérföld, vagyis több mint 1600 km-es sebességet. A Thrust SSC elnevezésű járgánnyal Green már elért 1232 km/h végsebességet is, és akkor is azt hittük, meghazudtolja a fizika törvényeit.


A technika mellettük áll, ez nem kétséges. A kérdés leginkább az, hogy vajon az emberi szervezet képes lesz-e ilyen sebesség és a testre, fejre kifejtett nyomáskülönbségek elviselésére. Egyelőre még jól bírja a két vakmerő sebességmániás, a nagyvilág pedig tiszteleghet nekik, már ha meglátják a száguldó autószerű gépezetből.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.