Mint a rakéta...

Rakétahajtóművel száguldó autó és motor rekordja Kunmadarason

A világon először állt rajthoz a Holdra szállásnál használt hajtóművel működő rakétaautó és rakétamotor vasárnap Kunmadarason.

2008.08.19 16:37MTI

A rakétamotor - és "nyergében" a francia Eric Teboul - új világrekordot ért el, 402,33 méteren 5,5271 másodperces gyorsulással. A fantasztikus autóval a szintén francia Bobby Feeler autóversenyző repesztett - 590 kilométer/óra sebességgel - aki egyébként Eric Teboul testvére.

A két francia sportember - akik nem először járnak Kunmadarason - egymással is versenyeztek, azaz a rakétaautó és a rakétamotor egyszerre vetélkedett a gyorsulásban.

Erre még soha sehol nem volt példa - tájékoztatta kedden Hadnagy József, a Magyar Motorsport Szövetség dragbike, azaz épített motor szakosztályának vezetője az MTI-t. Eric Teboul a tavaly Hockenheimben felállított világrekordját döntötte meg Kunmadarason.

A világon összesen két ilyen hajtóművel rendelkező jármű létezik, egyik különlegességük, hogy a hajtóanyaguk hidrogén-peroxid, amely ma még nagyon drága üzemanyag - jegyezte meg Hadnagy József.

Az autós gyorsulás hazai rekordja is megdőlt a hétvégén Kunmadarason: Erdős Csaba új csúcsa 7,56 másodperc/281,36 kilométer/óra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.