Azok az amerikaiak...

Félnek a sebességváltótól és bekötik a sört Amerikában

A hét hülye autós híreit derék amerikai állampolgároknak köszönhetjük - akikről Borat, a sajátos stílusú kazah sztárriporter nélkül is tudtuk, hogy furcsa népek. És tényleg: nem tudnak sebességet váltani, és a sört jobban óvják a gyerekeiknél. Lehet, hogy a Simpson család valójában dokumentumfilm.

2008.02.07 16:48ma.hu

Jó dolgunk van Európában: gyakran kapunk olyan híreket Amerikából, amiken csak derülni tudunk. És jobb filmek is erősíik ezt a vonalat - Borat, az álkazah álriporter ámokfutásától a Simpson családig és a South Parkig. És hirtelen kiderül, hogy nem is túloznak annyira, mint azt azért gyakran gondolni szeretnénk.

Különösképp az amerikai bűnügyi hírek szórakoztatóak a maguk módján. Történt például, hogy egy anyukát állított meg a rend egyik éber őre. A hölgy ugyanis áthajtott a piroson, amit ott sem lehet büntetlenül megtenni. Aztán kiderült, hogy nem is ez a legnagyobb baj. Lelőjük a poént: a dolog vége vádemelés lett. Az ok: engedély nélküli vezetés (nem volt nála jogsi), kábítószer birtoklása (az viszont akadt a táskájában), ittas vezetés (mivel egy rekesz sört gondosan rögzített a biztonsági övvel), és gyermek veszélyeztetése. Merthogy 16 hónapos csemetéjét viszont nem kötötte be, mikor hazefelé tartott a sörrel. 31 ezer dollár az óvadék, ha valaki megszánta volna. Reméljük, nincs ilyen.

Ennél szerencsére kevésbé életveszélyes (simán csak hülye) volt a rabló, aki csak nyílegyenes utakon közlekedett korábban, és csak a gázpedált ismeri. Ő egy jól szituált házaspárt támadott meg, finoman jelezve igényét pénztárcájukra, telefonjukra, és slusszkulcsukra. Majd meggondolta magát. Sajnos nem teljesen, csak legutóbbiak vonatkozásában.

Rádöbbent ugyanis, hogy a kocsi nem a jól bevált automata váltóval szerelt járgány, hanem kézi váltós. Ami Amerikában rettegett és jószerivel ismeretlen valami, legalábbis a nagy többség számára (nem kívánjuk keresni az összefüggést a jelenség és George W. Bush kétszeri megválasztása között). Úgyhogy a tolvaj a slusszkulcsot köszönettel visszaadta, és távozott.

És még három nap van a hétből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.