Design

Szuperdizájn: így fog kinézni a Ferrari 2040-ben

Egy csodálatos terv nyerte el a Ferrari Design-versenyének különdíját. Olyan, mint egy lebegő, nyitott űrkapszula - a tervező kizárólag az autó belső kialakítására fókuszált.

2016.01.18 21:30ma.hu
YouTube screenshot

Egy Németországban tanuló orosz diák, Roman Egorov nyerte el a zsűri kiemelt figyelmét abban a tervezési versenyben, melyet a Ferrari azért hirdetett meg, hogy kiderüljön, a fiatalok milyennek képzelik el a sportautó dizájnját a jövőben.

A németországi Pforzheim Egyetemen tanuló Egorov kizárólag a belső enteriőrre összpontosított.

Szokatlan formanyelven alakította ki az autó belsejét, integrálta és újragondolta a gép és az ember kapcsolatát. Ultrakönnyű, lebegő fejtámlákat tervezett, a hiper-áramvonalas karosszériát megszabadította a pedáloktól - ehelyett minden kezelőfelületet a kormányzóegységen helyezett el.

Túllépett a luxus konvencióin is: az utastér csupán műanyag és bőr ötvözete a hivalkodó nemes anyagok használata nélkül.

Gyorsaság, stílus és dinamika, íme a jövő autója:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.