Illegális bevándorlás

Osztrák-magyar határ lezárva

Feszültség uralkodik a határ mindkét oldalán. Ausztria felé végül megnyitották az M1-est, de nagyon lassan halad a forgalom. Mindeközben Röszkénél tömegesen érkeznek a menekültek, csomagokkal felszerelkezett emberek pedig hajnal óta folyamatosan hagyják el a debreceni befogadóállomást.

2015.09.05 17:02ma.hu

Friss

A magyar rendőrök intézkedésének köszönhetően feloldották a fuvarozók és az autósok által épített blokádot, így Budapest irányába megindulhatott a forgalom. Másik irányban, a 17 órája várakozó autósokat és kamionosokat a magyar hatóságok nekiengedték az osztrák határnak, hamarosan kiderül, mit tesznek az osztrák rendőrök a feldühödött, immár 11 kilométer hosszú sorban haladó autósokal.

Több napig tarthat a blokád az M1-esen?

Volt olyan autós, aki az M1-esre telepített akadályba hajtott, hogy átjusson az osztrák-magyar határon - jelentette a helyszínről a Hír TV. A csatorna beszámolója szerint patthelyzet alakult ki, semerre nem lehetett menni, még a mentők sem jutottak be a több kilométeres sorba. Az osztrák rendőrség szerint akár több napig maradhat a blokád az autópályán.

Csiki-csuki

Lezárták az osztrák hatóságok az autópályát Magyarországról Asztriába. Hosszú órák óta nem engednek be senkit. A türelmüket vesztett autósok, kamionosok cserébe a másik irányba zárták le a határt Ausztriából Magyarországba.

MTI/Krizsán Csaba

A Hír Televízió bejelentkezése szerint az M1-est mindkét irányba lezárták Hegyeshalomnál, de gyalog át lehet kelni. Éjfél óta tarthatatlan a helyzet az autópálya osztrák részén. Az emberek teljesen fel vannak háborodva.

A HírTV tudósítása szerint az ott lévők megpróbálják eltávolítani az akadályokat, mindenki az osztrákokat hibáztatják a helyzetért. Nickelsdorf irányából sem lehet átjönni, egyetlen gépjárművet sem engednek át - mondta a tudósító.

Hegyeshalomnál több autós lejött az autópályáról, és földúton próbálja megkerülni a határzárat. Vannak, akik már 17 órája várakoznak - derült ki a Hír Televízió tudósításából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.