Motorsport

Gyutai Adrián nagy küzdelemben szerzett két pontot Imolában

Nagy csatában szerzett újabb két pontot Gyutai Adrián, a Tomracing Motorsport versenyzője a gyorsaságimotoros olasz bajnokság Imolában rendezett vasárnapi futamán.

2015.07.20 11:02MTI

A 24 éves paksi motoros a tikkasztó hőségben lezajlott szombati időmérő edzésen a 17. rajthelyet kaparintotta meg a több mint 35 fős mezőnyben, a vasárnapi versenyen aztán önhibáján kívül már az első körben visszacsúszott. A rajt után éppen előtte történt egy hármas baleset, a magyar versenyző pedig csak úgy tudta elkerülni a bukást, hogy elhagyta a pályát, emiatt a 22. pozícióból kellett folytatnia a viadalt.

Gyutai aztán körről körre egyre feljebb jött, az utolsó három körben több mint három másodperces hátrányt dolgozott le közvetlen riválisaival szemben, s a 16. helyen látta meg a kockás zászlót. Mivel az előtte célba érkezettek között két szabadkártyás induló is volt, s az ő eredményük nem számít bele az összetettbe, így a paksi motoros hivatalosan 14. lett, ami két pontot ért.

"Elégedetlen vagyok, mivel a rajt utáni balesetet követően tulajdonképpen vége is volt a versenyemnek" - nyilatkozta az MTI-nek Gyutai, akinek a június végi tesztelés után szabadkártyás indulási lehetőséget ajánlott a Dunlop gumigyártó cég a világbajnokság Moto3-as kategóriájának szeptemberben sorra kerülő misanói futamára. "A tanulság az, hogy az időmérőn jobbnak kell lennünk, mert a futamon a motor és a gumi is jól viselkedett, így ha előrébbről rajtoltam volna, akkor a versenyen is jobb eredményt érhettem volna el."

Az olasz bajnokságból egy futam van hátra, október 11-én Mugellóban. Gyutai kilenc ponttal a 14. helyen áll az összetettben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.