A motorsport legjava

Nemzetközi sorozatokban a legjobb magyar motorosok

Chrobák János, a tavalyi év legeredményesebb magyar motorversenyzője az újonnan alakult Schmidt Racing színeiben a Superbike-világbajnokság Supersport kategóriájában, korábbi nagy riválisa, Gyutai Adrián pedig az olasz bajnokságban is szerepel az idén.

2015.03.19 02:30MTI

Chrobák János csapata arról tájékoztatott, hogy a versenyző a vb három európai futamán áll majd rajthoz, elsősorban a pályák megismerése és tapasztalatszerzés céljából. Gyutai Adrián menedzsmentje pedig azt közölte, hogy a Tomracing Motorsport paksi versenyzője teljes szezont fut majd a világ egyik legerősebb bajnokságának tartott olasz pontvadászatban, mégpedig Chrobákhoz hasonlóan a Supersport kategóriában.

Mindketten igyekeznek elindulni a nemzetközi mezőnyt felvonultató Alpok-Adria, valamint az IMRC és a magyar bajnokság versenyein is.

"Kétségtelenül remek szezon volt a tavalyi, az idei évben azonban mindenképpen szeretnék továbblépni, így új tervekkel, új kategóriában, új motorral és csapattal vágok neki az idénynek" - idézte a Schmidt Racing közleménye Chrobákot.

"Túl vagyunk az idei első teszthétvégén, amely remekül sikerült, s bár jó köröket motoroztam, rengeteget kell még dolgoznunk ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk az olasz bajnokságban" - mondta Gyutai.

A Superbike-vb-n egy magyar csapat, a BMW Racing Team Toth szerepel ifjabb Tóth Imrével és Rizmayer Gáborral.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.