Biztonság minden irányból

A Toyota kifejlesztette a világ első hátsó ablaki légzsákját

A Toyota bejelentette, hogy kifejlesztette a világ első SRS (Supplemental Restraint System) hátsó ablaki légzsákját, amely a hátsó üléseken utazók biztonságát növeli, illetve fejeiket védi hátulról való ütközés esetén.

2008.10.07 08:00Kapás Róbert, ma.hu

Az új találmány a hátsó ablak fölött helyezkedik majd el. Működési technikája az eddigiektől eltérő, az ütközés pillanatában függönyszerűen legördül, és egyben hirtelen felfújódik. Ahogy működésbe lép, a hátsó fejtámlákkal együtt minimalizálja a fejre ható erőket, így megelőzve számtalan sérülést.

Bevezetésre a hamarosan megjelenő „iQ” ultra-kompakt négyülésessel együtt kerül, amelyben már a hátsó fejtámlákat is a légzsákhoz alkalmazkodva alakítják ki.

A Toyota a továbbiakban is különleges hangsúlyt fektet a biztonságtechnikai fejlesztésekre. Az SRS mellett az oldallégzsákok egyre nagyobb számban való elterjedése egyfajta válasz a közúti balesetek gyakoribbá válására, mely kérdéssel a japán cég igen sokat foglalkozik. Ennek bizonyítéka, hogy a Toyota – amolyan aktivistaként – költségvetésének egy részét hagyományosan a közúti biztonság oktatására fordítja.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.