A biztonságra utazunk?

Előnyben az ABS-szel és légzsákokkal felszerelt autók

Az AAA AUTO Group N.V. (AAA AUTO) kereskedési adatai szerint Magyarországon is egyre emelkedik azoknak a vevőknek a száma, akik a használtautó vásárlásoknál döntő szempontként veszik figyelembe a különböző biztonsági rendszerek, különösen az ABS és a légzsákok meglétét.

2008.06.19 19:04ma.hu

Az AAA AUTO folyamatosan monitorozza a vásárlók igényeit, és a felmérések szerint már a vásárlók 55 százaléka tekinti elengedhetetlen felszerelésnek a biztonságért felelős rendszereket. 

Az AAA AUTO adatai azt bizonyítják, hogy a magyar vásárlók egyre tudatosabban választanak maguknak autót, és a biztonsági- illetve technikai felszereltség tekintetében megemelkedtek az igényeik. Növekszik az érdeklődés az egyéb biztonsági felszerelések, legfőképpen a légzsákok és az ABS fékrendszer iránt is.
 
Néhány évvel ezelőtt még nem volt jellemző az ügyfelek légzsákok iránti igénye, mára azonban a biztonságért felelős eszközök megléte meghatározó tényezőként szerepel a vásárlók döntésében, mondta el Markó Zoltán, az AAA AUTO magyarországi ügyvezetője. Ezért az AAA AUTO is törekszik arra, hogy egyre gazdagabb felszereltségű autókat vásároljon fel. 

Jelenleg a Csoport tulajdonában lévő járművek 81 százaléka legalább egy, 28 százaléka négy vagy annál több légzsákkal felszerelt, és 6 százalékos a fejlégzsákot is tartalmazó autók aránya. “Az elmúlt évben 1096 ember halt meg közúti balesetben. 

Ha mindenki biztonságosabb autóval közlekedne az utakon, legalább 20%-kal kevesebben válnának végzetes balesetek áldozatává – mondta el Markó Zoltán, majd hozzátette: „Az ABS-en és a légzsákokon spórolni már nem kifizetődő, hiszen ezek egy komolyabb balesetnél életeket menthetnek.” 

Az AAA AUTO szerelői a felvásárlásra kerülő minden egyes autón 107 pontos ellenőrző vizsgálatot végeznek el, amely magába foglalja a légzsákok, az ABS és az egyéb, biztonságért felelős felszereltség alapos átvizsgálást is. Ennek köszönhetően jelenleg körülbelül 1500 minőségi és teljes körűen leellenőrzött járművet kínál a Csoport Magyarországon.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.