Szenzációs újdonságok a Toyotától

Három Toyota világpremier Párizsban

Az idei Párizsi Autószalonra a Toyota nem kevesebb mint három világpremierrel érkezik. A Toyota itt mutatja be teljesen új, harmadik generációs európai zászlóshajóját, az Avensist.

2008.09.11 13:38ma.hu

Az izmos, mégis karcsú karosszéria finom utalás az autó erejére és dinamizmusára. A még erősebb és tisztább motorok CO2-kibocsátása alacsonyabb, a minőség és a felszereltségi szintek pedig még magasabb szintűek lettek.

Ezen tulajdonságaival az új Avensis a D-szegmens határait feszegeti Európában. Szintén először tekinthetjük meg közvetlen közelről a régóta várt, végleges iQ modellt, amelynek formatervét a Genfi Autószalonon már láthattuk.

Hossza kevesebb mint 3 méter, amellyel az iQ nem pusztán a világ valaha épített legkisebb prémium négyülésese, de komoly teljesítménye mellett CO2-kibocsátása akár mindössze 99 g/km is lehet.

Egy ilyen méretű autóban rendkívül fontos, hogy az iQ 360°-os körkörös biztonsággal szolgálja utasait, ezen biztonságnak része elsőként a világon a hátsó ablak vonalában húzódó függönylégzsák.


A szalon harmadik fontos mozzanata az 1,4 literes D-4D dízelmotorral szerelt, összkerékhajtású (AWD) Urban Cruiser, a Toyota új városi szabadidőautójának bemutatása lesz.

Az egyedi, határozott vonalvezetésű külső formaterv, a magas szintű biztonság és az összkerékhajtáshoz társuló mindössze 133 g/km CO2-kibocsátás mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő környezetkímélő társadalma számára a városi szabadidőautók piacán az Urban Cruiser jelentős szereplővé váljon.

Ez a három világpremier ráadásul csak előfutára a Toyota közeljövőben sorozatban bemutatkozó új modelljeinek és innovatív technológiáinak. A Toyota a Párizsi Autószalon 4-es számú csarnokában állít ki. A Toyota október 2-án, csütörtökön, 14:30-kor tart sajtótájékoztatót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.