Őszre kész lesz

Útfelújítás Hódmezővásárhely és Makó között

Őszre felújítják a 4415-ös jelű Hódmezővásárhely-Földeák-Makó összekötő út mintegy 13 kilométeres szakaszát, a mintegy 1,5 milliárd forintos beruházás uniós támogatással valósul meg.

2015.06.03 12:34MTI

Az első 7 kilométeres szakasz kivitelezési munkái heteken belül elkezdődnek - mondta Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester társaival közösen Hódmezővásárhely-Szikáncson tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a következő 5 kilométeres szakasz felújítására kiírt közbeszerzési eljárás pedig jelenleg zajlik.

A beruházásnak köszönhetően sokkal biztonságosabb lesz a két várost összekötő út, ahol az elmúlt években több súlyos baleset is történt - közölte a polgármester.

A rekonstrukció után javul a három település összeköttetése, és ez gazdasági lehetőségeket is teremt - hangsúlyozta Almási István.

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) makói polgármester elmondta, tervezik az összekötő út Makó és Földeák közötti szakaszának felújítását is, ami még ebben az önkormányzati ciklusban megvalósulhat.

Nagy Gábor, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője közölte, a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében június 20-án induló rekonstrukció során a teljes szakaszon nyolc méter széles útkoronát alakítanak ki, hatméteres burkolattal és egy-egy méteres padkákkal.

A kivitelezési szerződés szerint az első 7 kilométeres szakasz szeptember 20-ra készül el, és tervek alapján a második 5 kilométeres részt is felújítják október elejére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.