Mind egy szálig

Elindult a székesfehérvári hadisírok felújítását célzó adománygyűjtés

A gyűjtés a hadiözvegyek és hadiárvák támogatását, valamint fehérvári katonai emlékhelyek felújítását célozza.

2015.05.23 04:30MTI

A Mind egy szálig elnevezésű jótékonysági akció egyik elindítója, Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornának elmondta: a tíznapos akció keretében Székesfehérváron több érdekes programmal várják az adományozókat.

A jótékonysági programsorozat részeként pénteken nyílt meg a Szent István Király Múzeumban a Volt egyszer egy tisztikar című tárlat. A kiállításon Vargha Tamás az M1-nek elmondta: a programsorozat célja, hogy közösen emlékezzenek a világháborúkban harcolt katonákra, "akik hősök voltak mind egy szálig".

A május 21-i honvédelem napja és a jövő vasárnapi Hősök napja között megszervezett akció keretében a programok mellett Székesfehérvár belvárosában a Magyar Honvédséghez, a honvédelem ügyéhez kötődő civil szervezetek önkéntesei több standnál is gyűjtik az adományokat. A jótékonykodók székesfehérvári gyermekek által készített pünkösdi rózsát kapnak.

Az államtitkár azt mondta: az adománygyűjtés egyre sikeresebb. Az első évben az első világháborúban elhunyt Nemes Szalay Miklós hadnagy, míg tavaly a második világháborúban elhunyt repülőhadnagy, Pozsonyi István síremlékét újították fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.