Gyűjtést szerveztek

Adományokat gyűjt egy kárpátaljai iskola felújítására az egri önkormányzat

Pénzbeli adományokat gyűjt a kárpátaljai Nagyszőlős egyetlen magyar nyelvű iskolájának felújításához az egri önkormányzat.

2015.05.20 01:30MTI

Martonné Adler Ildikó (Fidesz-KDNP) polgármester felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére döntött arról az egri közgyűlés, hogy gyűjtést szervez a nehéz anyagi helyzetben élő kárpátaljai magyarok számára.

A választásuk Nagyszőlősre esett, ahol személyesen tájékozódott a településen élők igényeiről - mondta az alpolgármester. Szalipszki Endrével, Magyarország beregszászi főkonzuljával és Bocskai István polgármesterrel megállapodtak abban, hogy a település egyetlen magyar nyelvű iskolájának felújításához gyűjt adományokat az egri önkormányzat.

Martonné Adler Ildikó elmondta: az egri önkormányzat már nyitott egy letéti számlát, amelyre magánszemélyek és vállalkozók adományait várják. A számla adatai az eger.hu önkormányzati portálon érhetők el - tette hozzá.

Az alpolgármester arról is beszélt, hogy az összegyűlt pénzből nemcsak az épületet újítják fel, bútorokat és természettudományos oktató eszközöket is beszereznek az intézmény számára az egri általános iskolák, gimnáziumok és az Eszterházy Károly Főiskola segítségével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.