Felújítási munkálatok kezdődnek

Szombattól rövidített útvonalon járnak a nagykörúti villamosok

Komplex, összehangolt felújítási és karbantartási munkák kezdődnek a nagykörúti villamos vonalán a Széll Kálmán tér és az Aradi utca között.

2015.03.19 11:07MTI

Szombattól két hónapig felújítási és garanciális javítási munkák, valamint a budai fonódó villamoshálózat kiépítése miatt a dél-budai végállomásokról csak a Blaha Lujza térig, illetve az Oktogonig közlekednek a 4-es és 6-os villamosok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Mint írták, komplex, összehangolt felújítási és karbantartási munkák kezdődnek a nagykörúti villamos vonalán a Széll Kálmán tér és az Aradi utca között. A Margit híd budai hídfőjénél, a Keleti Károly utca, valamint a Széna tér környékén és a Széll Kálmán téren a vágányépítés miatt újabb lezárásokkal és forgalomkorlátozásokkal folytatódik a budai fonódó villamoshálózat kialakítása.

A BKV ezekkel összehangolva végzi el a 4-6-os pályájának felújítását az Aradi utca és a Tátra utca között. Emiatt a villamosok szombaton csak dél-budai végállomásuk és a Blaha Lujza tér között, vasárnaptól előreláthatóan május közepéig pedig dél-budai végállomásuk és az Oktogon között közlekednek. Szombaton a Széll Kálmán tér és a Blaha Lujza tér között, vasárnaptól a Széll Kálmán tér és a Király utca között 4-6-os jelzéssel villamospótló busz viszi az utasokat a Nagykörúton. Szombattól két hónapig éjjelente a teljes vonalon buszok közlekednek majd.

Változik továbbá a 91-es és 191-es, a 116-os, valamint a 931-es busz menetrendje is.

A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy a Széll Kálmán térről és a Széna tér felé vezető kétszer kétsávos útpálya jobb oldali két sávját közmű- és vágányépítés miatt lezárják, ezért a forgalom a bal oldali útpályán, irányonként egy sávon haladhat. Emellett jövő csütörtöktől több hónapra egyirányúsítják a Várfok utca Vérmező út és Csaba utca közötti részét a Csaba utca felé, a Szent István körúton, valamint a Margit híd budai hídfője és a Széna tér között több szakaszon is vágányfelújítási, valamint -építési munkák akadályozzák majd a közúti forgalmat várhatóan május közepéig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.