Sok volt az eső

Pótlóbuszok közlekednek az észak-balatoni vonal egy szakaszán

A heves esőzések miatt keddig pótlóbuszok közlekednek az észak-balatoni vonal egy szakaszán, a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonalon pedig jelentősek a késések.

2014.09.14 19:40MTI
freedigitalphotos.net/samurai

A Mávinform közleménye szerint a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon Aszófő és Balatonakali között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, mert az örvényesi megállóhelynél vízátfolyás árasztotta el a síneket. Előreláthatólag legalább keddig nem közlekedhetnek itt a vonatok, a vonalon 30-90 perces késésekre is számítani kell.

A Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonalon is 30-140 percet késnek a vonatok, mert Városlőd-Kislőd állomás két vágánya a heves esőzés következtében víz alá került, itt csak a harmadik vágányon mehetnek a vonatok, maximum 5 kilométer/órás sebességgel.

Az is lassítja a közlekedést, hogy Herend és Ajka között meghibásodott a biztosítóberendezés - tették hozzá. Felidézték továbbá, hogy a Zalaegerszeg-Rédics vonalon Csömödér és Lenti között, szombaton hajnalban mintegy 70 méter hosszban elmosta a pályát a belvíz, ezért pótlóbuszok szállítják az utasokat Csömödértől Rédicsig.

A Kaposvár-Siófok vasútvonalon pedig a Tab és Siófok közötti szakaszt több helyen vízátfolyások öntötték el és körülbelül 20 méteren kimosta a vasúti pálya ágyazatát szombat késő éjszaka.

Ezen a szakaszon is pótlóbuszok közlekednek, viszont a közúton hosszabb az útvonal és az átszállások is lassítják a forgalmat, 20-40 perces késések lehetnek. Csömödér és Lenti, valamint Tab és Siófok között is várhatóan a jövő hét első felében kezdheti meg a helyreállítást a vasúttársaság - olvasható a Mávinform közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.