Harmadfok

Az árvízvédelmi munkálatok miatt szünetel a Graz-Szombathely közötti vasúti közlekedés

A legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Rába szentgotthárdi szakaszán. A határhoz közeli töltés és a vasútvonal találkozásánál a vízügyi szakemberek a töltéshiányos részeket homokzsákokkal erősítik.

2014.09.13 19:10MTI
Fotó: Facebook/Országos Vízügyi Főigazgatóság

Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezetőjének szombat esti tájékoztatása szerint 18 órakor Szentgotthárdnál 402 centiméteres vízmagasságot mértek, szombat reggel óta több mint két métert emelkedett a Rába vízszintje.

Hozzáfűzte: a folyó körmendi szakaszán jelenleg még másodfokú készültség van érvényben, de a hidrológusok számításai szerint a szombat késő esti, éjszakai órákban ott is szükségessé válik a harmadfokú készültség elrendelése. Körmendnél szombat reggel óta mintegy 30 centiméter emelkedett a vízszint, 18 órakor 406 centimétert mértek. Gaál Róbert kiemelte: a gátőrök és a vízügyi igazgatóság és műszaki szakemberei - a szegedi vízügyesekkel megerősített létszámban - éjjel-nappal továbbra is fokozott járőr- és figyelőszolgálatot tartanak, folyamatosan védekeznek.

A védelemvezető közleményében írt arról is, hogy a Gyöngyös-patak délben 421 centiméterrel tetőzött Kőszegen, azóta már 60 centiméternyit apadt a víz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.