Vacsora közben lopták el

40 év után kerül vissza jogos tulajdonosához egy ellopott Bogár

Egy negyven évvel ezelőtt ellopott és a közelmúltban megtalált 1965-ös Volkswagen Bogár kerül vissza a napokban egykori tulajdonosház, aki állítása szerint sohasem hagyott fel a vörös kabriolet gyászolásával.

2014.02.26 22:35MTI

A Tennessee állambeli Knoxvilleben élő Joe MacDonald annak idején bogárhátúakat vásárolt fel, hogy rendbe hozza, majd eladja őket. A most előkerült autót 1974-ben lopták el tőle, miközben barátaival vacsorázott. Reményei szerint az 1965-ös Bogarat is sikerül visszaállítania eredeti állapotába.

Az egykor vörös színű, ám ma már fehérben pompázó autó januárban került elő Detroitban, amikor a szövetségi határőrök ellenőrizték a jármű papírjait, mert a kocsit a tengerentúlra akarták szállítani helyreállítás céljából. Az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének szóvivője, Ken Hammond szerint a Bogár jelenlegi tulajdonosa egy michigani lakos, akinek fogalma sem volt róla, hogy az autót évekkel ezelőtt ellopták.

Miután MacDonald alaposan szemügyre vette a határőrség által közzétett fotókat, biztos volt abban, hogy az ő egykori autója került elő. Kapcsolatba lépett a határőrséggel, illetve a WBIR TV-nek is megmutatta a gépkocsi papírjait és elmondta, hogy 1973-ban vette a járművet, amikor a University of Tennessee knoxville-i kampuszán tanult. Azt is hozzátette, hogy mielőtt a járművet ellopták, kicserélte benne a motort és néhány egyéb alkatrészt.

A knoxville-i rendőrség időközben megerősítette, hogy a Bogár MacDonald tulajdonában volt, amikor 1974-ben ellopták. A férfinak be kell mutatnia a tulajdonjogi papírokat a nyomozóknak is, hogy visszakaphassa a járművet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.