Örző-védő mobil

Telefonunkkal az autólopás ellen

Létezik egy újonnan kidolgozott módszer, mellyel gépjárműveinket védhetjük. Ha lesz támogatottsága, akár sikeres is lehet.

2008.08.12 08:47koac, ma.hu

Mióta világszerte elterjedtek a mobiltelefonok, a gyártók igyekeznek egyre több funkciót belepakolni a kis eszközökbe. Ezek között akadnak rendkívül hasznos, és eléggé funkciótlan megoldások is. Egy kenyai feltaláló által nem régiben közzétett ötlet és az azon alapuló készülék mindenképpen az előbbi kategóriába tartozik, hiszen helyes működése esetén képes lehet arra, hogy megakadályozza autónk eltulajdonítását.

A mindössze 18 éves Morris Mbetsa találmányát Block&Track névre keresztelte el, s annyit kell róla tudni, hogy a szerkezet a kocsiban helyezkedik el, és kapcsolatban van mobiltelefonunkkal. Azonnal üzenetet küld például arra, ha valaki beindítja az autó motorját. Ezután a tulajdonosnak több lehetőség áll rendelkezésére, különböző parancsokat küldhet telefonján keresztül a készüléknek. Lehetőség kínálkozik a motor azonnali leállítására, a rendőrség értesítésére, és ami igazán érdekes, be lehet kapcsolni egy lehallgatót, mely rögzíti a hangokat az utastérből.

A különböző hardver hackelési technikákat autodidakta módon elsajátító Mbetsa jelenleg támogatókat keres, akik hajlandóak lennének beruházni a találmányába, mialatt persze továbbra is fejleszti azt. Ha a Block&Track valóban képes arra, amit a fiatalember állít, szinte biztos, hogy lesz valaki aki beszáll majd az üzletbe, s ez esetben tömeggyártásra is sor kerülhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.