Bayerische Motoren Werke

Elektromos autók - visszavesz a tempóból a BMW

Nem bővíti a BMW német autógyártó elektromosautó-kínálatát. A BMW-nek pillanatnyilag kétféle elektromos autója van, de a gyártó egyik vezetője szerint addig nem mutatnak be harmadik modellt, míg nem mérik fel jobban a keresletet.

2014.01.28 18:45MTI

A BMW szeptemberben elindította Lipcsében i3 típusú elektromos autójának sorozatgyártását, és mióta autószalonokban is bemutatták az autót, több mint 11 ezer megrendelés érkezett a céghez.

Az elektromos autók iránt tehát van érdeklődés, de Harald Krueger, a BMW igazgatósági tanácsának tagja szerint még látniuk kell, hogy pontosan hogyan fog alakulni a kereslet.

A BMW becslések szerint 2 milliárd eurót költött az elektromos autók kifejlesztésébe. Az i3-as modell után 2014-ben akarják megkezdeni a gyártását az i8-as hibrid sportautónak, de Krueger szerint azután egy ideig nem lesznek újabb típusok.

Harald Krueger nem mondott pontos számot arról, hogy hány i3-as autót készítenek, de azt cáfolta, hogy Kínába költöztetnék az autók gyártását. Krueger szerint ott még nem megfelelő az infrastrukturális környezet fejlettsége.

A BMW a közelmúltban szénszálas technológiák alkalmazásával igyekezett csökkenteni az elektromos autók súlyát, és növelni a menettávjukat. A BMW az Egyesült Államokban üzemet is alapított szénszállal megerősített műanyag gyártására, de az igazgatósági tag szerint most még csak saját, cégen belüli felhasználásra termel a gyár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.