Merkel szerint

Németország egymillió elektromos autót akar 2020-ra

A német kormány kitart eredeti célja mellett, hogy 2020-ban egymillió elektromos autó legyen forgalomban, "bár ezt nem lesz könnyű megvalósítani".

2012.10.01 23:44MTI

Ezt Angela Merkel kancellár mondta, miután Berlinben találkozott a villamosenergia-ipar és tudomány vezető képviselőivel.

Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatóságának elnöke azonban a mostani feltételek mellett irreális célnak tartja az egymilliós darabszámot, szerinte reálisnak a 600 ezer tekinthető.

Ha a kormány mégis el akarja érni ezt a célt, akkor Zetsche szerint "napirendre kell tűzni a vásárlási kedvezmények kérdését".

Ugyanakkor a közlekedési miniszter és a gazdasági miniszter egyelőre mereven elzárkózik attól, hogy a vásárláshoz az állam kedvezményeket nyújtson, s ezen a véleményen van maga a kancellár is.

Német lapbeszámolók szerint az év elején mindössze 4500 elektromos autó volt forgalomban Németországban, miközben a teljes gépkocsiállomány 43 millióra tehető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.