Reméljük, csak be- és nem felrobban a piac

Gyorsabban jön az elektromos autók kora, mint vártuk?

Saját fejlesztés helyett a legismertebb gyártóval kötött megállapodást a Mercedes-Benz; az új, elektromos Merci a megjelenés küszöbén.

2013.11.23 13:30Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Az Elon Musk féle Tesla autómárkát talán nem kell senkinek bemutatni; az amerikai milliárdos autóiparba tett kirándulásának köszönhetően egyre népszerűbbé válik a szénhidrogén-mentes közlekedés. Egyelőre még igencsak drágán, a trendfordulóhoz ugyanis olcsóbb gépjárművek kellenek.

Ezt az időszakot hozhatja közelebb a Mercedes-Benz: a németek bejelentették együttműködésüket a Tesla Motors-szal, illetve az első, kézzelfogható prototípusaikat is bemutatták. Ígéretek szerint a következő év nyarán már megvásárolható lesz a Los Angeles-i autóshow keretei között debütáló B-osztályú Mercedes. Az elektromos meghajtású autókat a német cég mérnökei kilométerek ezrein tesztelték, hogy adatokat gyűjthessenek a széles(ebb) közönség felé vezető úthoz.

A nemrég kiállított modell egy kompakt kisbusz: öt embernek és jelentős mennyiségű csomagnak biztosít helyet. Sajnos, mint az elektromos autók általában, az új Merci is hagy némi kívánnivalót a külcsínt tekintve; de ez csekély áldozat az újabb autóipari mérföldkőért. Hivatalos ár még nem ismert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.