A BKV-nak is jut

A használt buszok is kapnak Futár-kijelzőket

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megkezdte a BKV által használtan vásárolt szóló Volvo és Mercedes Citaro buszok felszerelését a Futár-kijelzőkkel.

2014.01.22 13:42MTI
Fotó: BKK

A BKK tájékoztatása szerint a forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer kijelzőit vezérlő fedélzeti berendezést már korábban beépítették a járművekbe, a külső viszonylatjelzőket és a belső utastájékoztató kijelzőt viszont ki kell cserélni, ez a folyamat pár héten belül befejeződik.

A hangbemondás a műholdas pozíció alapján már működik ezeken a Volvókon, illetve a többi, Futár-rendszerrel felszerelt buszon is, ezek azonban eddig viszonylatjelző táblákkal közlekedtek.

Somodi László, a BKK vezérigazgató-helyettese jelentette be, hogy már a kültéri utastájékoztató táblával felszerelt megállók fele ad pontos tájékoztatást az érkező járatokról. A Futár keretében 2295 felszíni járművet szerelnek fel fedélzeti egységgel, amely egyrészt pontosabb utastájékoztatást tesz lehetővé, másrészt a forgalomirányító diszpécserek folyamatosan nyomon tudják követni a járműveket. A 2014 tavaszára megvalósuló projekt összköltsége 6,7 milliárd forint, ebből 4 milliárd az unió biztosít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.