Határátkelő, rendőrség

Többórás araszolás Röszkénél, vesztegetéssel próbálkozó bolgár Hegyeshalomnál

A rendőrség azt ajánlja a Szerbia felől érkezőknek, hogy a gyorsabb átlépés érdekében kerüljenek a tiszaszigeti vagy a tompai határátkelőhely felé.

2013.08.18 10:03MTI

Több órát kell várakozniuk a Magyarországra tartó autósoknak és autóbusszal utazóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, a belépő oldalon - közölte honlapján a rendőrség vasárnap.

Ásotthalomnál ugyancsak egy órát kell várakozni a belépésre, ezért a rendőrség azt ajánlja a Szerbia felől érkezőknek, hogy a gyorsabb átlépés érdekében kerüljenek a tiszaszigeti vagy a tompai határátkelőhely felé.

Vesztegetés miatt indított eljárást a rendőrség egy bolgár férfival szemben, aki a hegyeshalmi határátkelő belépő oldalán száz euróval akart lefizetni két rendőrt - közölte vasárnap a police.hu-n a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök azért vonták felelősségre az autóst, mert érvénytelen volt az ideiglenes német rendszámmal ellátott személygépkocsi hatósági jelzése. Közölték vele, hogy bevonják az autó forgalmi engedélyét és rendszámát, amit a 44 éves férfi két 50 eurós bankjegy átnyújtásával próbált elkerülni. A rendőrök ezt visszautasították, és a vesztegetőt előállították a mosonmagyaróvári rendőrkapitányságra.

A sofőrrel szemben a további eljárást a Győri Nyomozó Ügyészség folytatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.