Hegyeshalomnál

Huszonnyolc határsértőt és két embercsempészt fogtak el két nap alatt

Huszonnyolc határsértőt és két embercsempészt fogtak el a mosonmagyaróvári határrendészek társszervekkel közösen az elmúlt két napban Hegyeshalomnál.

2013.06.29 16:45MTI

Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: három koszovói család - hat felnőtt és öt gyermek - érvényes úti okmányok nélkül akart autóval Ausztriába utazni egy 23 éves bátonyterenyei és egy 19 éves salgótarjáni férfi társaságában.
 
A magyar férfiak ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a koszovóiakkal szemben pedig tiltott határátlépés kísérlete miatt folytat szabálysértési eljárást a rendőrség. 

Ugyancsak szabálysértési eljárás indult az idegenrendészeti eljárás mellett további tizenöt határsértő - tíz pakisztáni, két koszovói, egy afgán, egy algériai és egy indiai - ellen, akit nemzetközi gyorsvonatokról szállítottak le a mosonmagyaróvári határrendészek. 

A külföldiek érvényes úti okmányok nélkül akartak Ausztriába jutni. Hasonló céllal ült vonatra egy pakisztáni és egy koszovói férfi is, ők a debreceni befogadó állomás területére érvényes kártyával igazolták magukat. A két külföldit a készenléti rendőrség járőrei tartóztatták fel. Ellenük is eljárás indult tiltott határátlépés kísérlete miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.