Nem tudni pontosa, hogy mikortól

Árvíz - két hidat lezárhatnak Győr megyében

Két híd lezárására kerülhet sor az árvíz miatt Győr-Moson-Sopron megyében; az egyik esetben a forgalom biztonsága, a másikban a védekezés zavartalansága érdekében történhet meg az intézkedés, az azonban még nem tudható pontosan, mikor is lép életbe a korlátozás.

2013.06.03 15:26MTI
Fotó: MTI

A megyei kormányhivatal hétfői közlése szerint a közlekedők biztonsága érdekében állíthatják le a forgalmat Vámosszabadinál a Dunán átívelő – hazánkat Szlovákiával összekötő – hídnál. 

A 2002-es árvíz idején a folyó elöntötte a szerkezetet, most ennél is magasabb lehet a vízállás – jelezték. Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t: a védekezési munkálatok miatt várhatóan le kell majd zárni a kisalföldi megyeszékhely belvárosának szélén álló Petőfi-hidat. 

Annak egyik oldalát ugyanis el kell rekeszteni, mivel a Rába várható tetőzése magasabban lesz a híd szintjénél, a vízügyi szakemberek pedig el akarják kerülni, hogy a folyó elöntse a környező területet. 

A hétvégén már lezárták a győri rakpartot, hétfő délben pedig a mélyen fekvő Magyar Vilmos uszodát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.