Reggel 8-tól szüneteltetik

Több komp nem közlekedik a Dunakanyarban

A Duna magas vízszintje miatt hétfőtől nem közlekednek a kompok a Szob és Pilismarót, valamint a Visegrád és Nagymaros közötti szakaszon.

2013.06.03 14:51MTI

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője elmondta: a kompközlekedést reggel 8 órától szüneteltetik addig, amíg azt az árvízi helyzet szükségessé teszi. 

A további leállásokról, illetve az aktuális közlekedési információkról az Útinform honlapján lehet bővebb információkat szerezni - tette hozzá a szóvivő. A Visegrád és Nagymaros között járó kompot üzemeltető cég, az Atlantis Visegrád Club Kft. az MTI érdeklődésére közölte, hogy a leállás (egy irányban) napi 18 járatot érint. 

Jelentős forgalomkieséssel számolnak, vasárnap például a járműveken kívül 800 utast szállítottak. 

Egyelőre nem tudni, hogy meddig tart a kényszerszünet, információjuk szerint ugyanis az ár igen lassan vonul le a folyón, így valószínű, hogy még a jövő héten sem lehet komppal átkelni a Dunán a Visegrád és Nagymaros közötti szakaszon - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.