Közös fejlesztés

Új alacsonypadlós midibusz közlekedik a fővárosban

Egy közös fejlesztésű magyar midibusz állt forgalomba a fővárosban. A járművet, amely az Infoparkban közlekedő 203-as autóbusz útvonalán, hétvégén 27-esként a Gellérthegyen szállítja az utasokat, de a későbbiekben várhatóan a város más pontjain is feltűnik majd, egy évre vette bérbe a BKV.

2013.06.01 15:01MTI
Fotó: BKK

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint a Rába alvázra épített, magyar gyártású alacsonypadlós midibusz környezetbarát Euro5-ös Daimler motorral működik, a kerekes székkel utazókat pedig a járművezető által működtethető mechanikus rámpa segíti a fel- és leszállásnál. 

A tájékoztatás szerint a BKV autóbuszflottáját először jó állapotú használt, majd ez év májustól 150 új, környezetbarát, korszerű szóló és csuklós kialakítású jármű váltotta fel a fővárosban, de a midi kialakítású autóbuszokat még mindig csupán az IK405-ös típus képviseli.
 
A BKK hozzátette: a BKV egy évre bérbe veszi a korábban sikeresen tesztelt MolitusBus S91-est, a Molitus, a Rába és a Webasto-Hungária Kft. közös fejlesztésű midibuszát. 

Tudatták azt is: Tarlós István főpolgármester határozott elvárása a BKV buszparkjának "frissítése", ezért a BKK rövidesen a teljes fővárosi elavult midibusz cseréje érdekében megindítja a szükséges eljárásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.