Három utca egyirányú

Hétfőtől újabb utcákban kell parkolási díjat fizetni

Új parkolási övezeteket alakítottak ki a XIII. kerületben, melynek eredményeként hétfőtől több utca egyirányú lett, és több helyen reggel fél kilenctől délután hatig ketyeg az óra.

2013.05.10 09:29ma.hu

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint 2013. május 13-ától a Váci út – Balzsam utca – Szekszárdi utca, valamint  a Róbert Károly körút – Pap Károly utca – Petneházy utca – Béke utca – (Béke tér) – Lehel utca által határolt területek fizetős parkolási övezetek részeivé válnak.

Az a kerületi polgár, aki rendelkezik érvényes 2. zóna jelzésű éves lakossági várakozási hozzájárulással (parkolási matricával), a Róbert Károly körúttól északra eső kerületrészben díjmentesen állíthatja le járművét.

A fővárosi rendeletben meghatározottak alapján a parkolási matricával nem rendelkezők ezeken a területeken várakozási díjat kötelesek fizetni, amelynek mértéke 175 Ft/óra. Munkanapokon 08.30-18.00 óra között kell a parkolásért fizetni, a várakozás időkorlát nélkül lehetséges.

A parkolási zónák kialakításával összefüggésben 2013. március 25-től több utcaszakaszon egyirányú forgalmi rend és közlekedés lett kialakítva. A fent említett övezet alábbi utcáiban változott a forgalmi rend:
- Röppentyű szervizút (Petneházy utcától a Röppentyű utcáig)
- Gömb utca (Hajdú utcától Szegedi útig)
- Hajdú utca (Gömb utcától a Szegedi útig)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.