33 centit hagytak a két perem között

Megint egy hülye útfestés: parkolás kizárólag matchboxoknak!

Angliában mostanában megszaporodtak az eszetlen útjelzések, most egy alig egy méter széles sikátorban húzták végig a kettős sárga vonalat, de ki akarna parkolni ott, ahol haladni se lehet?

2013.04.17 08:14ma.hu

Alig néhány napja számoltunk be egy teljesen értelmetlen útfestésről, amellyel egy cambridge-i utca lakóit örvendeztették meg a közútkezelők, ott a parkoló autóknak felfestett szakaszok közti 33 centis darabokon tették egyértelművé a parkolási tilalmat egy-egy dupla sárga csíkkal. Most egy talán még ennél is értelmetlenebb festés jelent meg ugyancsak Angliában, Swindon egyik szűk sikátorában, ami ugyan önmagában is mindössze 120 centi széles, így eleve esélytelen behajtani oda bármilyen autóval, kivéve, ha az egy Peel P50-es típusú járgány. De ha már behajtott valaki, akkor igyekezzen kijutni a sikátorból, mert a két szélen látható dupla sárga vonal között mindössze 33 centit hagytak a lelkes munkások a parkolásra.

A környékbeliek szerint még motorral vagy kerékpárral se nagyon ajánlatos a szűk összekötő útra behajtani, mert a két oldalon lévő falak mentén néhány bokor időnként elburjánzik, és az is előfordul, hogy csak összegörnyedve lehet a falak tetejéről kinyúló ágak alatt elmenni. "Amikor a bokrok benövik a sikátort, és sétálni is alig lehet, nem hinném, hogy bárkinek is eszébe jutna autózni errefelé" - mondta a Daily Mirror című lapnak az egyik lakó. "Ez meglehetősen ostoba dolog és mi nevetünk rajta, de valójában kidobott pénz volt a felfestés" - tette hozzá.

A városi tanács emberei ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a tiltott parkolásoknak akarták elejét venni az útra festett sárga jelzésekkel. Azt viszont ők is elismerték, hogy a feladattal megbízott vállalkozó - akinek csak annyit mondtak, az összes átjárót lássák el dupla sárga csíkokkal - elfeledkezett arról, hogy vannak helyek, ahol biztosan nem fog senki parkolni, mert be sem fér.

A városban ugyanakkor több olyan sikátor is van, ahol adott esetben a mentőautók le tudnak vágni néhány nagyobb kanyart, ott valóban van értelme, hogy megtiltsák a parkolást, amely akadályozná a sürgős segítségnyújtást. A 120 centi széles utcácska azonban semmiképp nem tartozik ezek közé és a lakók kissé rossz néven vették, hogy eközben olyan helyekre már nem jutottak el az útfestők, ahol igazán fontos lett volna a parkolási tilalmat látványosan jelezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.