Összemérik tudásukat

Mentőautó sofőrök versenyeznek Tiszaújvárosban

Mentőautó sofőrök mérik össze elméleti és gyakorlati tudásukat pénteken Tiszaújvárosban.

2013.04.25 18:23Havariapress

Pénteken rendezik meg a Mentőgépjármű-vezetők III. Országos Szakmai és Ügyességi Versenyét Tiszaújvárosban. A valamennyi megyéből, valamint a fővárosból érkező kétfős csapatok különlegesen kialakított ügyességi pályán versengenek, majd KRESZ és műszaki ismereteket tartalmazó tesztvizsgán vesznek részt. 

A versenyt követően motoros rendőrök és a mentőmotorosok tartanak ügyességi bemutatót az érdeklődőknek. Az Országos Mentőszolgálat gépkocsivezetői képességeik, tudásuk, valamint tapasztalatuk okán a legjobb sofőrök között említhetők. Mindannyian rendelkeznek PÁV-I-es jogosítvánnyal, munkájuk során pedig nemcsak vezetési tudásukat kamatoztatják, hanem részt vesznek az életmentő betegellátásban is.
 
Az OMSZ mentőkocsijai évente közel 38 millió kilométert tesznek meg, miközben átlagosan 70 komolyabb közlekedési balesetet szenvednek el úgy, hogy a balesetek többsége nem a mentősofőr hibájából történik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.