Szenvedélyes erőgép

Nissan GT-R, a csúcs sportautó

Sokan mondják: az autózás, a vezetés szenvedély. Nos, a Nissan nagy valószínűséggel bizonyítani szerette volna a fentieket. Merthogy a GT-R modell valóban elképesztő paraméterekkel rendelkezik.

2008.06.25 13:15ma.hu

A már megjelenése előtt izgalommal várt GT-R a legjobb megtestesítője annak, hogy milyen szenvedéllyel viszonyul a Nissan az autókhoz és az autózáshoz. 3.8 l-es, dupla-turbós V6-os motorjának teljesítménye 353 kW (480 LE), nyomatéka 588 Nm, és mindezt a valaha tervezett legkorszerűbb összkerék hajtási rendszer továbbítja a négy hajtott kerékhez, a hátul elhelyezett, két tengelykapcsolós, a kormányoszlopon lévő karokkal működtetett fokozatváltójú sebességváltón keresztül. 

A GT-R menetdinamikai jellemzői a vezető által beállítható kerékfelfüggesztés, sebességváltás és stabilitás-szabályzás révén idomíthatók a vezetési feltételekhez vagy a vezető által kedvelt vezetési stílushoz.


Ez az adaptációs képesség megerősíti a GT-R létrehozása mögött meghúzódó központi filozófiát: szuper-sportautó bárkinek, bármikor, bárhol. Miközben a GT-R alkalmas arra, hogy városi környezetben a lehető legnyugalmasabban lehessen autózni vele. 

Sportautó-tulajdonságait pedig alátámasztja az a tény, hogy 7 perc 38 másodperces köridőt ért el a Németországban található, legendás Nürburgring versenypálya Nordschleife („Északi kanyar”) elnevezésű szakaszán, ami egyike az itt sorozatgyártású autók által elért legjobb eredményeknek. A GT-R európai értékesítése a tavasszal megkezdődött, lehet keresgélni a Nissan márkakereskedésekben.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.