Havazás

Veszprém megyében száz autó vesztegel az utakon

Veszprém megyében száz autó vesztegel az utakon és 650 ember várakozik a melegedőkben a hóhelyzet miatt; minden tűzoltó a helyzet megoldásán dolgozik, betegeket is szállítottak.

2013.03.15 11:33MTI

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Révész András elmondta: csütörtökön a megyében minden egységüket mozgósítani kellett, bevonva a mentésbe az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságokat, az önkéntes tűzoltó-egyesületeket, valamint a Bakony mentőszervezet egységeit is.

Összesen 113 tűzoltó segített a megyei útjain, főleg elakadt teherautók és személygépjárművek mentésénél: több mint 150 beavatkozást végeztek, de volt, ahol egy jelzésre több feladatot is el kellett látni - összegezte a szóvivő.

Hozzátette: több esetben mentettek a tűzoltók menetrend szerint közlekedő buszjáratokat vagy baleset résztvevőit, elszenvedőit: egy súlyos és 18 könnyű sérültet adtak át a mentőszolgálat munkatársainak.

Az esti órákra sem hagyott alább a szél, sem a havazás, több kilométeres dugók, torlódások alakultak ki - emlékeztetett.

Veszprém megyében 30 melegedőt nyitottak meg, ott jelenleg is 650 ember várja az időjárás jobbra fordulását.

A tűzoltók pénteken is folytatják a munkát, a mentéseket nehezíti, hogy legalább 100 autó vesztegel a megye útjain a hó fogságában - ismertette Révész András.

Rendkívüli esetekről is beszámolt: Hajmáskérnél súlyos cukorbeteg gyermekeknek segítettek mihamarabb a veszprémi kórházba jutni, Bakonynánáról a tűzoltók segítségével tudtak átadni a mentőknek egy szülő nőt, majd még egyszer kisegítették a mentőket, amikor újra elakadt autójuk a hóban; Devecser környékéről vesedialízisre induló betegeket mentettek ki a hó fogságából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.