Havazás

Közútkezelő: már a hátrahagyott, hóval befútt járművek is gondot okoznak

Az ország közútjain sokfelé már a hátrahagyott és hóval befútt járművek is óriási gondot okoznak.

2013.03.15 11:32MTI

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint a rendkívüli időjárási körülmények miatt az eddig lezárt utak száma meghaladja a százötvenet, rengeteg az elzárt település is.

Az Útinform információi szerint a Dunántúlon Baranya, Veszprém és Fejér megye több pontján, valamint a Duna vonalától keletre mindenütt esik a hó. Baranya, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, továbbá a Duna menti területeken intenzíven havazik. Emellett a viharos szél miatti hóátfúvások is komoly gondokat okoznak, egyre több út válik járhatatlanná.

Mint írták: a Magyar Közút teljes kapacitással, mintegy hétszáz munkagéppel dolgozik, de a viharos erővel fújó szél percek alatt visszahordja a havat a burkolatra.

Nyomatékosan kérik az autósokat, hogy a hófúvásokban érintett területeken semmiképpen ne induljanak útnak - hangsúlyozta Pécsi Norbert Sándor szóvivő közleményében.

Továbbra is a legmagasabb fokú, piros riasztás van érvényben Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Somogy, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Emellett a hófúvás, valamint a viharos szél miatt szinte az egész országban érvényben van valamilyen fokozatú riasztás. Mindenhol készülni kell arra, hogy az erős hófúvás magas hótorlaszokat emelhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.