Havazás

Szabolcsban 97 településen nincs még áram

Kilencvenhét településen még mindig nincs áram a viharos szél és a jegesedés okozta vezetékszakadások miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

2013.03.15 11:27MTI

A térségi katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője, Csepely Zsigmond ezredes elmondta: az áramkimaradás összesen 71 ezer fogyasztói helyet érint a megyében.

Az E.ON Zrt. szakemberei és alvállalkozói folyamatosan dolgoznak a hibaelhárításon, Nyíregyháza keleti részén például 12 órás üzemzavar után délelőtt 10 órakor állt helyre az áramszolgáltatás.

Szabolcsban, ahol 10-15 centiméteres hó esett eddig, már nincs elzárt település.

Csepely Zsigmond szólt arról, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóságon operatív törzs kezdte meg működését csütörtök este, a jelentkező mentési feladatok irányítására.

Az éjszakai órákban 587 embert mentettek ki a hóból, például két vonat 450 utasát.

Az ezredes kiemelte, hogy az áramkimaradás miatt sok településen nincs fűtés sem a lakások egy részében, ezért melegedőket jelöltek ki, eddig azonban csak a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban lévőt vették igénybe huszonhárman. Ők az éjjel a vasútállomásról kerültek oda, miután vonattal nem tudtak tovább utazni.

A katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőjének közlése szerint két elakadt betegszállító mentő is segítségre szorult Szabolcsban, Vasmegyernél és Nyíregyháza-Nyírszőlősnél.

A nyírségi tűzoltók emellett balesetek műszaki mentésénél is közreműködtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.