Kamionkorlátozás Győr megyében

Közútkezelő: az éjszaka lehetőleg senki se induljon útnak Vas megyében!

A megfeszített munka ellenére továbbra is hófúvások és jégbordás utak nehezítik a közlekedést, ezért a közút kezelője arra kéri a járművezetőket, hogy az éjszakai órákban lehetőség szerint senki ne induljon útnak Vas megyében.

2013.02.13 18:23MTI

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője arról tájékoztatott, hogy szakembereik az éjszakai és a hajnali órákban is folyamatosan dolgoznak. Vas megyében 13 alsóbbrendű út jelenleg is le van zárva hófúvások miatt, megközelíthetetlen település azonban nincs - tette hozzá.

Elmondása szerint szerdán nem a friss hó okozott gondot, hanem az, hogy az erős szél visszahordta a burkolatra az elmúlt napokban az utak mellett felhalmozott havat.

Nem használhatják a 85-ös és a 86-os főút Győr-Moson-Sopron megyei szakaszát a hét és fél tonnánál nehezebb teherjárművek szerda este fél hattól - közölte a megyei védelmi bizottság az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint ennek oka, hogy a megyében kezdődött, várhatóan elhúzódó intenzív havazás, valamint a felerősödő szél hatására keletkező hófúvások következtében a közlekedésben nehézségek jelentkeztek. Ezért a hét és fél tonnánál nehezebb teherjárművek az M1-es autópályáról a 85-ös és 86-os útra nem térhetnek le, a két főutat nem használhatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.