Havazás

A következő 24 órában is tart a szlovéniai kamionkorlátozás

Az olaszországi rendkívüli hóhelyzet miatt a következő 24 órában még biztosan érvényben lesz a magyar-szlovén határon a kamionforgalom korlátozása.

2013.02.11 17:52MTI

Nothoff Ingrid késő délután közölte: az olasz hatóságok jelzése szerint a következő 24 órában nem változik az olaszországi hóhelyzet, ezért továbbra sem engedik be a kamionokat Szlovéniából Olaszországba. A sajtófőnök hozzátette, a szlovén hatóságok ezért fenntartják azt a korlátozást, hogy Tornyiszentmiklósnál és Rédicsnél csak a szlovén rendszámú vagy a Szlovéniába árut szállító teherjárművek léphetik át a határt.
   
A rendőrség korábban arról adott tájékoztatást, hogy a szlovéniai kamionkorlátozás miatt kora délutánra megteltek az M70-es autóút és az M7-es autópálya zalai pihenőhelyei, ezért Eszteregnyénél visszafordítják a teherjárműveket. A hatóságok hétfő délelőtt Somogy és Vas megyében is megkezdték a kamionok ellenőrzését, onnan csak azokat a járműveket engedik tovább Szlovénia felé, amelyek nem tranzitforgalmat bonyolítanak le.
   
A rendőrség közölte, hogy a személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan a magyar-szlovén határon.
   
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a zalai rendőr-főkapitányság a kamionosokat és a fuvarozó cégeket arra kéri: az olaszországi rendkívüli időjárás miatt járműveikkel Ausztria és Horvátország felé hagyják el az országot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.