Havazás

Megszűnt a forgalomkorlátozás a magyar-szlovén határon

Nem sokkal 13 óra után ideiglenesen megszűnt a forgalomkorlátozás a magyar-szlovén határon, így a várakozó teherjárművek folytathatják az útjukat - közölte honlapján kedd délután a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2013.02.12 14:39MTI

Délelőtt a szlovén hatóságok részben feloldották a kamionokra hétfőn elrendelt forgalomkorlátozást, így a szlovén rendszámú járművek már akkor elindulhattak. Az olaszországi rendkívüli időjárási viszonyok miatt hétfő reggel óta nem léphették át a magyar-szlovén átkelőket a tranzitforgalomban közlekedők, kedd hajnaltól pedig már a Szlovéniába igyekvő járműveket is megállították a határon.

A kamionstop miatt Zala megyében kedd délben már mintegy ezer kamion vesztegelt a határ felé vezető főbb útvonalak mentén, megteltek a pihenőhelyek és benzinkutak parkolói. A várakozóknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt munkatársai osztottak élelmiszert és forró teát.



A katasztrófavédelem arra is felhívta a figyelmet, hogy Zala megyében szerda éjfélig további jelentős mennyiségű hó várható. A megyében 3. fokozatú riasztás van érvényben, mert 30 centimétert meghaladó vastagságú friss hó hullhat, és a felerősödő szél helyenként hófalakat és hótorlaszokat emelhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.