Lezárták

Nagy a tömeg a Liszt Ferenc-repülőtéren

Nagy a tömeg a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren, miután a légi kikötőt műszaki okok miatt pénteken nem sokkal dél előtt bezárták.

2012.12.07 17:33MTI

A kint tartózkodó embereket hangosbemondón is tájékoztatták arról, hogy éjfélig zárva lesz a repülőtér, és pénteken már nem indítanak és nem is fogadnak járatokat. Az információk továbbításában a Budapest Airport váróban lévő munkatársai is segítenek. A magyarok többsége hazament, a külföldiek a légitársaságok reptéri irodáiban próbálják az átfoglalásokat elintézni és szállást találni.
 
Vannak olyan légitársaságok, amelyek buszokkal viszik más repülőtérre az utasokat. Azok, akik már feladták a poggyászukat, az érkezési oldalon visszakapják azokat. Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-nek azt mondta, a reptér péntek éjfélig biztosan zárva tart, várhatóan szombat délelőtt 10 órakor indulhat újra a forgalom. 

Hozzátette: az irányítótorony elektromos ellátórendszerében keletkezett műszaki hiba elhárításán dolgoznak, a repülés biztonságának garantálása és az irányítótorony műszereinek megbízhatósága elsődleges, ezért döntöttek a bezárás mellett. Hardy Mihály hangsúlyozta: azok az utasok, akiknek péntek délutánra, illetve estére szól a jegyük, semmiképpen ne menjenek ki a reptérre, érdeklődjenek légitársaságuknál, és a repülőtér weboldalán keressék a legfrissebb információkat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.